XXIII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството

Краен срок: 2017.03.12

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово, България открива кампания по регистриране на творби за участие в  23. Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството, което ще се открие на 19 май, 2017 година. Подбраните от журито творби ще бъдат изложени в Музея от 19 май до 30 септември, 2017 година.
 
Двадесет и третото издание на Биеналето се състои от конкурсна и кураторска изложба. Конкурсът се провежда в два раздела – карикатура (в три категории) и съвременно изкуство (произведения на изкуството, изпълнени във всякаква техника и медия – живопис, скулптура, графика, рисунка, плакат, фотография, инсталация, видео и други).
 
Темата на конкурса е Да се смееш в лицето на... страха, статуквото, кризата, заплахата – авторите дописват изречението, адресирайки нашето съвремие и неговите социални, икономически, политически, културни и ежедневни проблеми и предизвикателства.
 
За да участват, авторите попълват онлайн формуляр на уебсайта на Биеналето biennial.humorhouse.bg, където са публикувани условията за участие и допълнителна информация. Крайният срок за кандидатстване и изпращане на творби онлайн е 12 март, 24.00 часа българско време. Селекцията на творбите се извършва онлайн от международно жури. Авторите със селектирани творби изпращат оригиналите по пощата в указания в условията срок.
 
Сайтът на Биеналето е достъпен и през официалния сайт на Дома на хумора и сатирата www.humorhouse.bg