Corpo IN/Formazione във Венеция

2014.03.18

14 март – 13 април 2014

След успешното представяне в галерия „Академия“ на НХА през ноември 2013 международната графична изложба Corpo IN/Formazione беше открита в Академията за изящни изкуства във Венеция , галерия „Magazzino del sale №3“.
Ректорът на Академията проф. Карло Ди Рако и финансовия директор Луйджино Роси поздравиха гостите и изразиха задоволството си от високото ниво на представената експозиция.
През есента на 2014 г. изложбата ще гостува в Кралската художествена академия в Антверпен, Белгия.

Corpo IN/Formazione 2013–2014 е следващото издание на международният проект Corpo Ex Posto, реализиран през 2010–2011 г. между Националната художествена академия, София и Академията за изящни изкуства във Венеция. Първото издание премина много успешно и беше оценено изключително позитивно от публиката и академичните общности в Италия и в България.
Като продължение на творческите събития кураторите проф. Алберто Баллетти и ас. Васил Колев и техните колеги от академиите във Венеция и София представят следващият етап на проекта, в който вече участват и Кралската художествена академия в Антверпен, Белгия и Факултет за изящни изкуства към Университет Комплутенсе, Мадрид, Испания. Целта на Corpo IN/Formazione е да се предоставят на студентите и преподавателите повече възможности и пространства за творчески обмен.

Галерия

Сподели