Директорът на Łódź Design Festival 2016 г-н Михал Перниковски ще изнесе лекция в НХА

2016.10.28

4 ноември (петък), 13:00 часа
галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1, София
 
На 4 ноември гост на Националната художествена академия ще бъде Михал Перниковски, директор на фестивала Łódź Design Festival 2016. Посещението му в България е организирано от Полски институт в София. 
Г-н Перниковски заедно с Александра Киетла, маркетинг и PR директор на фестивала ще представят десетото издание на престижния международен форум в Łódź.
Полските гости ще разкажат за спецификата на подготовката на подобни събития, ще представят полския дизайн, сътрудничеството с различните фирми и дизайнери и финансирането на такъв вид проекти в Полша. Ще бъдат представени работите на победителите в международния конкурс „make me!”, насочен към младото поколение дизайнери.
 
Михал Перниковски
Ентусиаст на градските акции и дизайн, член на екипа, осъществяващ в Лодз  събития, популяризиращи дизайна в най-широк смисъл. Директор на Łódź Design Festival и съосновател на Łódź Art Center. Инициатор и съорганизатор на редица проекти, свързани с креативната индустрия, в т.ч. Фестивал на рекламата Ad Days, конференцията „Креативни индустрии – култура, бизнес, иновации“, Art_Inkubator и Fotofestiwal. Лауреат на Design Alive Award 2013 в категорията „аниматор“. От няколко години се е посветил на организиране на събития и работа за подобряване на градската среда.

 

Галерия

Сподели