Добри резултати от проведения в НХА семинар-уъркшоп „Game INSIDE workshop v. 4.0”

2017.04.13

По случай 5 годишнината от създаването на Магистърска програма „Компютърни игри“ към катедра „Дизайн за детска среда“ на 07.04.2017 г. в Национална художествена академия, Факултет по приложни изкуства на бул. Цариградско шосе“ 73 беше организиран за четвърта поредна година семинар – уъркшоп „Game INSIDE workshop v. 4.0”. 
В събитието взеха участие професионалисти от сферата на компютърните игри и дигиталните технологии.
Срещата на студенти и преподаватели с лектори от водещи фирми в страната, както и независими разработчици е заложено в основните цели на проекта. Такъв тип сътрудничество е необходим за осъществяването на бъдещи проекти и практики между Национална художествена академия и някои от по-известните водещи фирми и студиа за компютърни игри в България – Haemimont games, Ubisoft Sofia. В края на програмата, водещият преподавател доц. д-р Арсен Минков представи постиженията на специалността и промените настъпили през годините, като обогатяване на учебната програма и поставяне на по-високи цели. 
 
Студентите от I курс на магистърска програма  „Компютърни игри“ представиха преo колегите си реализираната от тях, в рамките на четири седмици действаща компютърна игра „Sky rune“. Играта е създадена по основните принципи и правила, заложени в програмата на обучение. 

Галерия

Сподели