Изложба и закриване на Лятната академия за деца и ученици 2016

2016.08.24

„ОЗ-ложба“
29–31 август 
Галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1
Откриване – 29 август (понеделник), 18:00 часа
 
Закриване на Лятната академия за деца и ученици
31 август (сряда), 17:00 часа
Посветен на световният ден на мира
 
Заповядайте в галерия „Академия“, за да видите най-доброто, което вашите деца създадоха  през месец август в Лятната академия на НХА. 
В изложбата , която ще се открие на 29 август от 18:00 часа са включеин изобилие от детски рисунки и произведения – живопис с акаварел, темпера, акрил и пастели, рисунки с моливи, туш, въглен, а също и графични отпечатаъци-висок печат, колажи, пластики, керамики, кукли, макети, ръчна хартия, витражи, авторски книжки, комикси, калиграфия и още много изненадващи съкровища. Сред тях ще бъдат и скулптурите на 100% незрящото момче Денис Попов – „Русалката“ и неговият автопротрет, които той сътвори през този август в рамките на модул „Заедно“.
 
На 31 август от 17:00 часа ще се състои тържественото закриване на Лятната акдемия за деца и ученици 2016 г. Заниманията през деня и финалния хепънинг са посветени на 1-ви септември – Световния ден на мира. Децата ще изработят и пуснат към небето летяща инсталация, която и тази година ще извиси многобройните им посланя за мир. 
На всички малки художници ще бъдат връчени дипломи за участие, награди и лакомства. 

Сподели