Лятна академия за деца и ученици - август 2017

2017.06.26

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, предназначен за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа, академията ще отвори врати за най-малките художници. Те ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват. С тях ще работят студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на базови знания и умения в следните направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Децата от различни възрасти – между 6 и 14 години - ще се потопят в творческата атмосфера на ателиетата и заедно със студентите -преподаватели ще осъществят разнообразни творчески занимания, предвидени в учебната програма. Индивидуалните занимания ще се редуват с екипни задачи – хепънинг, работилници, посещения на галерии и музеи. Реализираните задания по: живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, мозайка, стъклопис, илюстрация, комикс, калиграфия и сценография ще са съобразени с индивидуалните особености и предпочитания на децата.
Вече втора година, част от възпитаниците от първите издания на Лятната акдемия се връщат в НХА, но вече като наши студенти.
 
На 1 август, с хепънинг „Снежната кралица през лятото“, ще се открие осмото издание на „Лятна академия за деца и ученици към НХА“. От сутринта, деца и студенти ще започнат подготовка за празника. Както винаги, ще има балони и музика, но този път дворът на Художествената академия ще се превърне в леден оазис насред августовската жега. Децата ще построят двореца на Снежната кралица и ще я посрещнат в него. От приказния свят на Андерсен ще черпим вдъхновение през тазгодишното издание на проекта.
 
Финалът на Лятната академия, по традиция, се отбелязва с изложба – хепънинг. Експозицията ще бъде открита на 27 август и ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия за деца и ученици - 2017“. 
На карнавала, по повод тържественото закриване на Лятната академия, на 31 август, на най-младите академици ще се връчат дипломи за участие.
 
Такси:
В таксата са калкулирани - трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.
цял ден – 30 лв.
половин  ден – 15 лв.
Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период:
Седмична промоция в понеделник – безплатен петък!
1 седмица- 5 работни дни ) – 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.;
За половин ден – 60 лв.
При предварително записване за целия период от 5 седмици (24 работни дни, плюс два почивни дни) –  450 лв.
за половин ден  – 300 лв.
Отстъпки:
За деца на работещи в НХА –50% отстъпка
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно
За дете с ТЕЛК - безплатно
 
За повече информация: 
0888 148 715; m.landova@nha.bg
Мария Ландова - ръководител на проекта

Сподели