Майсторски клас на Теодор Ушев в НХА

2020.10.20

„Музей на безусловната невидимост“
Майсторски клас на Теодор Ушев
 
27 октомври 2020 (вторник)
10:00 – 13:00 / 14:00 – 16:00
НХА,  ул. „Шипка“ 1
Затворено събитие само за студенти на НХА, с ограничен достъп
 
„Кога едно произведение на изкуството има свойството да вълнува? Кога една проста форма, история, обем, мелодия, носи повече заряд от сложни, майсторски изпълнени и безупречни композиции? Чрез собствени спомени, опити и наблюдения, ще се опитам да вникнем в „тайното послание“, без езотерика и мистицизъм.“
Теодор Ушев
 
Теодор Ушев е визуален артист, световноизвестен автор в областта на съвременните изкуства, анимация и плакат.
Роден е на 4 февруари 1968 г. През 1995 г., се дипломира в Националната художествена академия, специалност „Плакат“. Живее и работи в Монреал, Канада, където създава своите анимационни проекти в сътрудничество с канадския Национален филмов борд. В момента снима в България първия си игрален пълнометражен филм. 
Филмите му са получили повече от 150 награди от престижни световни фестивали. „Сляпата Вайша“ има номинация за „Оскар“ и е отличен с почетен „Сезар“. „Физика на тъгата“ печели „Кристал“, голямата награда за най-добър филм в Анси, Франция – най-авторитетния анимационен фестивал в света.
От 2010 г. Теодор Ушев  преподава и провежда работилници и майсторски класове в повече от 20 университета и фестивали по света, включително в Япония, Франция, Испания, Германия. 
 
Майсторският клас на Теодор Ушев е част от Културния календар на София, реализиран с финансовата подрепа на Столична община, по проект на Продуцентска къща Прожектор

Галерия

Сподели