Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк връчиха наградите за най-добър дипломен проект за 2014

2014.06.24

За осма поредна година банката връчи 5 награди на дипломанти от двата факултета на Академията

На 23 юни 2014 Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк официално откриха в галерията на СБХ „Шипка 6“ изложбата на дипломираните бакалаври от НХА, випуск 2013/2014 г.
Годишната изложба на дипломираните бакалаври е едно от най-важните и престижни събития на Националната художествена академия, не само заради уникалните работи и проекти на студентите, но и заради това, че тя е първата им среща с публиката като дипломирани художници и дизайнери.
Изложбата се откри в присъствието на Ректора на НХА проф. Светослав Кокалов, проф. Десислава Минчева – Член на ИБ на СБХ, г-жа Мария Русева – заместник-главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, г-н Мартин Заимов – Председател на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк, деканските ръководства на Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства, преподаватели, студенти и гости.
Ректорът на Академията проф. Светослав Кокалов подчерта значимата роля на Societe Generale Експресбанк в осъществяването на редица инициативи на НХА – откупуване на първа награда от завършилите през годината бакалаври, стипендии за завършили докторанти и магистри, подкрепа за екипа на НХА за техни събития и изложби и др.
Г-жа Мария Русева съобщи имената на наградените от конкурса за най-добър дипломен проект, организиран от НХА и Societe Generale Експресбанк и номинираните да участват в третото издание на Лятната академия „Дом Витгенщайн“ – Виена. Победителите получиха сертификати от Societe Generale Експресбанк.

Голямата награда (откупна награда в полза на колекцията на Societe Generale Eкспресбанк) в размер на 1500 лв. получи Мирослав Данаилов Миронов – специалност „Живопис“
Равностойни награди в размер на 400 лева

 Мария Иванова Малинова – специалност „Скулптура“, Факултет за изящни изкуства
 Виктория Валентинова Стайкова – специалност „Книга и печатна графика“, Факултет за изящни изкуства
 Стела Иванова Гечева – специалност „Текстил“, Факултет за приложни изкуства
 Илиян Минчев Иванов – специалност „Резба“, Факултет за приложни изкуства

Номинирани за участие в Лятната академия „Дом Витгенщайн“ – Виена

 Габриела Крумова Петрова – специалност „Живопис“
 Мила Чавдарова Янева– специалност „Книга и печатна графика“
 Карина Костадинова Талпова – специалност „Плакат и визуална комуникация“
 Георги Васков Джанджов – специалност „Резба“
 Анна Димитрова Апостолова – специалност „Сценография“
 Стела Иванова Гечева – специалност „Текстил – изкуство и дизайн“
 Мария Георгиева Цакова – специалност Рекламен дизайн“
Елена Асенова Златева – „Мода“

Лятна академия с изложба в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“, Виена  е образователно-творческа резиденция за студенти от НХА и позволява възможност за реализирането на изложба в залите на културния институт.

Галерия

Сподели