Награда „Джон Атанасов“ – конкурс за лого

2014.06.19

Администрацията на Президента на Република България обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата отличава обещаващи млади учени и се провежда в памет на най-знаменития изследовател от български произход в областта на информационните технологии, дал значим тласък на съвременното развитие на света.
 
Администрацията на Президента кани всички графични дизайнери с въображение и добри идеи да се включат в конкурса. Изборът ще бъде направен от специализирана експертна комисия. Победителят ще получи плакет и грамота от Президента на Република България, а авторските права върху произведението ще бъдат откупени срещу сумата от 1500 лв. Ще бъдат връчени и две поощрителни награди.
 
Конкурсът е отворен от 11 юни 2014 г. до 31 юли 2014 г. Правилата за участие, съставът на журито и необходимите документи може да откриете тук. Комплектът документи се подава на е-mail адрес: nagradajohnatanasoff@president.bg или лично на адрес: София, бул. „Дондуков“ №2, за конкурса за лого на отличията „Джон Атанасов“. За обратна връзка и въпроси – телефони: +359 2 92 39 106; +359 2 92 39 150.
 
На страницата на отличията може да намерите повече информация за президентските отличия „Джон Атанасов“ и техните носители през годините, както и подробности, свързани с откритието на Джон Атанасов – компютъра ABC.

Сподели