Награди на Пролетния салон „Светът е дизайн“

2016.06.14

На 3.06.2016 г. в Централен дом на архитекта – ул. „Кракра“ № 11, бяха раздадени наградите от проведения за втори път Пролетен салон „Светът е дизайн“. Голямата награда на Министерството на културата беше присъдена на Националната художествена академия за цялостно представяне на Салона и беше връчена на ректора на Академията, проф. Николай Драчев. 
 
Специалност „Рекламен дизайн“ беше отличена с наградата на Съюза на архитектите в България за цялостно представяне. Наградата получи доц. Мирослав Богданов - декан на Факултета за приложни изкуства.
 
Дипломираните магистри от специалност „Индустриален дизайн“, с ръководител доц. Мирян Мирянов получиха наградата на издателство „Архимедия“.
 
Магистър Елизабет Ангелова от специалност „Индустриален дизайн“ на НХА с ръководител д-р Рангел Чипев получи награда пегас - бронзова скулптура от Обединение „Сдружени софийски архитекти"  за авторска колекция мебели с пространство АКЕА.
 
Националната художествена академия даде награда за цялостно представяне на Лесотехническия университет – София. 
 
Наградата на ВСУ „Любен Каравелов“ беше присъдена на арх. Людмила Александрова и колектив, а наградата на „Немечек“ получи арх. Бойчо Бойчев (ВБ Студио) за интериори „Апартамент“ и „Апартаментен хотел“.
 
Сред отличените в  Салона е и арх. Майя Бежашка за постоянната й изложба „Корени във времето“ в сградата на културно историческия паметник „Метох“ – Истанбул за художествено пространствено решение на интериора. Тя получи наградата на Съюза на българските художници. 
 
Пролетният салон „Светът е дизайн“ се утвърди като значимо професионално събитие, което представя съвременните посоки и постижения в сферата на дизайна. И през тази година студентите на Националната художествена академия се представиха достойно и показаха високо ниво на изложените проекти. 

Галерия

Сподели