Награди от конкурса АРБУЗ 2016 бяха връчени в галерия „Академия“ на НХА

2017.02.28

Награди от XI издание на Международен конкурс за млади дизайнери АРБУЗ бяха връчени днес, 28.02.2017 г. в галерия „Академия“ на НХА.
За поредна година конкурсът се организира съвместно с Поволжския държавен университет, Толиати, Русия и Националната художествена академия, София. Основните направления в конкурса са „Мода“, „Експозиционен дизайн и интериор“ и „Графичен дизайн“. Студентите от специалностите „Плакат и визуална комуникация“, „Рекламен дизайн“, „Индустриален дизайн“ и „Мода“ взеха участие в миналите издания на конкурса.
 
Съставът на компетентното жури, оценяващо проектите, включва водещи специалисти от Русия и България, както и преподаватели от висшите учебни заведения и представители на различни обществени организации. Членовете на международното жури от българска страна доц. Мирослав Богданов от специалност „Рекламен дизайн“, доц. д-р Кристина Борисова и проф. д-р Николай Младенов от специалност „Плакат и визуална комуникация“ връчиха грамотите за участие и големите награди на победителите от НХА. Доц. Мирослав Богданов, декан на Приложния факултет изказа удовлетворението си от добрите резултати, които студентите на НХА показват всяка година чрез своите работи. 

Галерия

Сподели