(Не)познатите – от проект до обект – изложба на дипломанти от НХА в Берлин, Германия

2017.04.11

20-30 април 2017
10435 Шонхаузер алее 26, Берлин
 
Изложбата „(Не)познатите – от проект до обект“ представя скулптури на група млади творци: Христина Дренска-Тита, Елина Симеонова, Никола Цветанов, Христо Антонов, Светлин Демирев, Яна Караманджукова, Галя Благоева, Илия Владимиров, Валентина Скиара, наскоро завършили специалност „Скулптура“ в Националната художествена академия, София. Различни по темперамент, естетически и пластически търсения, авторите отправят своята провокация към зрителя, засягаща различни нива на сетивните възприятия и въображението. 
 
Творбите се отличават по концепция, конструкция, форма и материал и дават възможност да се проследи процеса за създаване на една творба – от проектирането й, през трансформирането на материала до изграждането на обекта. Вървящи по посока на абстракцията, те са едно своеобразно прекрачване на границите и разчупване на „класическото“ виждане на формата. 
 
(Не)познатите млади автори търсят поле за реализация на своите проекти и имат идея да бъдат изпълнени в мащаб, и експонирани извън галерийните и музейни пространства, където „Обекти“-те им да бъдат в симбиоза със заобикалящата ги градска и паркова среда. С тази изложба те показват нещо ново, различно, акцентирайки върху възможността й за алтернативи и призив за осмисляне на тенденциите в съвременната българска скулптура.

Файлове за изтегляне

Сподели