НХА и Societe Generale Експресбанк връчиха за десети път годишните награди за най-добри дипломни проекти

2016.06.24

На 23 юни 2016 г. Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк официално откриха в галерията на СБХ, ул „Шипка 6“ годишната изложбата на дипломираните бакалаври от НХА, випуск 2015/2016г.
Годишната изложба на дипломираните бакалаври е едно от най-важните и престижни събития на Националната художествена академия, не само заради уникалните работи и проекти на студентите, но и заради това, че тя е първата им среща с публиката като дипломирани художници и дизайнери.
Изложбата се откри в присъствието на г-н Димитър Грозданов – член на Уравителния съвет на СБХ, проф. Николай Драчев, Ректор на НХА, г-жа Мартина Мачева – изпълнителен директор и директор корпоративни клиенти на Societe Generale Експресбанк, деканските ръководства на Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства, преподаватели, студенти и гости.
 
Ректорът на НХА, проф. Николай Драчев пожела на дипломираните студенти още много творчески постижения и ги очаква отново в Академията като бъдещи студенти и в следващата образователна степен – „магистър“.
Г-жа Мартина Мачева изрази радостта си от десетгодишното добро партньорство между НХА и Societe Generale Експресбанк и съобщи имената на тазгодишните носители на награди. 
 
Голямата награда в размер на 1500 лв. получи Силвия Божилова от специалност „Рекламен дизайн“.
Специални награди (по 400 лв) получиха: 
Верджиния-Стефани Дойчева от специалност „Живопис“
Анатоли Йончев, специалност „Скулптура“
Борис Далчев, специалност „Сценография“
Карина Попова, специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“

Галерия

Сподели