Откриване на изложба от проведения пленер „В духа на Майстора“ в село Шишковци

2020.10.12

На 11.10 2020 г. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ се откри изложба на студенти от специалностите Живопис и Скулптура с работи от проведения пленер „В духа на Майстора“ в село Шишковци. 
На събитието присъстваха ректора на НХА проф. Георги Янков, директора на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“ доц. Валентин Господинов, зам.-кмета на община Кюстендил инж. Росица Плачкова, кмета на село Шишковци г-жа Илияна Петрова, студенти, преподаватели и гости на галерията. 
Началото на пленера е поставено през 2014 година. За седма година студенти от НХА се вдъхновиха от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. За разлика от предходните години, сега младите живописци и скулптори творяха сред красотата на златната есен. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, е представено в изложба в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
Студентският пленер се финансира по програмата за научната и художествено-творческата дейност на НХА и със съдействието на Община Кюстендил, на Кметство Шишковци и на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“. 
 

Галерия

Сподели