Петима дипломанти от НХА получиха награди от Сосиете Женерал Експресбанк за дипломните си проекти

2017.06.26

По време на откриването на изложбата на дипломираните бакалаври – випуск 2017 г. бяха връчени годишните награди на Сосиете Женерал Експресбанк за най-добри проекти. Носителите са 
Евгения Илкова от специалност „Метал“, Факултет за приложни изкуства , която получи голямата награда (откупна награда в полза на колекцията на Societe Generale Eкспресбанк) 
1. Анна Янакиева от специалност „Сценография“, Факултет за приложни изкуства – специална награда
2. Емилия Емилова, специалност „Графика“, Факултет за изящни изкуства – специална награда
3. Сузана Станоева, специалност „Рекламен дизайн“, Факултет за приложни изкуства – специална награда
4. Илона Йонкова, специалност „Живопис“, Факултет за изящни изкуства – специална награда
 
Изложбата, която се провежда ежегодно, представя нивото и резултатите от обучението в Академията. Събитието се осъществява със съдействието на дългогодишния партньор на НХА Сосиете Женерал Експресбанк и е част от партньорската програма между двете институции. 
Наградите се определят от специализирана комисия на НХА и представители на банката. Те поощряват най-високите студентски постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника.
В изложбата на дипломираните бакалаври са представени специалностите: „Живопис“, „Стенопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Книга и печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил-изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Дизайн за детската среда“ и „Мода“.
 
 
Изложбата продължава до 10 юли 2017 в галерия „Шипка 6“, СБХ, ет. 1 и 2

Галерия

Сподели