Проф. д.изк. Свилен Стефанов и ст. преп. д-р Теодор Лихо проведоха поредица от срещи с учениците от Националнато училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе

2020.10.22

На 15 и 16 октомври 2020 проф. д. изк. Свилен Стефанов – Зам.-ректор по научната, художественотворческата, издателската и международната дейност на НХА и д-р Теодор Лихо – ст. преподавател в катедра Рекламен дизайн проведоха срещи с учителите и учениците от Националнато училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. Това се случи по покана на директора на училището, г-жа Мария Дуканова. Двамата преподаватели се срещнаха с ученици от 11 клас – в ателиетата по рисуване и със зрелостниците от 12 клас – в Художествена галерия Русе. Представянето на факултетите, специалностите и магистърските програми в НХА предизвика подчертан интерес сред учениците, а изданията на Академията – подарени на Училището, колегите приеха с особена благодарност.
На 15.10.2020 в залите на Художествена галерия Русе беше открита изложбата „И следи оставАт...и следи оставЯт“, посветена на 60-годишнината от създаването на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Проф. д.изк. Свилен Стефанов направи приветствие от името на НХА пред организаторите и гостите на изложбата. Тържественото събитие беше уважено и от кмета на града Пенчо Милков.
 
Снимки: Иво Ботев и Теодор Лихо

Галерия

Сподели