Резултати от XI Международен конкурс за млади дизайнери АРБУЗ – 2016

2016.11.18

Октомври 2016, г. Толяти, Русия
 
XI Международен конкурс за млади дизайнери АРБУЗ се проведе под мотото „Сървис +“.  Тази година темата е посветена на 35-годишния юбилей на Поволжския държавен университет. За трета поредна година конкурсът се организира съвместно с Националната художествена академия, която през 2016 г. отбелязва 120-ата си годишнина. 
 
Основните направления в конкурса са „Мода“ (63 проекта), „Експозиционен дизайн и интериор“ (78 проекта), и „Графичен дизайн“ (125 проекта). Съставът на компетентното жури, оценяващо проектите, включва водещи специалисти от Русия и България, както и преподаватели от висшите учебни заведения и представители на различни обществени организации.
 
От българска страна и тази година се подадоха значително количество студентски работи по няколко направления, които бяха високо оценени от международното жури, а част от тях намериха място в челните тройки в различни категории. 
 
Първо място в раздел „Плакат“ е присъдено на Сара Самман, третото място в същата категория е на Йоана Царева и двете от специалност „Плакат и визуална комуникация“. Трето място за „Фирмен стил“ е на Гергана Цанкова също от специалност „Плакат и визуална комуникация“. В категория „Експозиционен дизайн“ първа награда получава Димитър Кърджилов, а втора – Габриела Боянова и двамата от специалност „Рекламен дизайн“. Специалната награда за обещаващ автор, присъждана от дизайнерското бюро на ОАО АВТОВАЗ, отива при Сара Самман от специалност „Плакат и визуална комуникация“.. 
 
Повече информация
 

Галерия

Сподели