THE CONNOR BROTHERS за първи път в София с изложбата Внимавай на какъв се преструваш!

2019.03.27

29 март – 21 април
Изложбено пространство при 
„ТРИЪГЪЛНАТА КУЛА НА СЕРДИКА“
София, бул. „Мария Луиза“ № 16 
Работно време: всеки ден 10:00 – 18:00 ч 
 
Нова британска вълна
с изложбата
„ВНИМАВАЙ НА КАКЪВ СЕ ПРЕСТРУВАШ!“
THE CONNOR BROTHERS за първи път в София
 
‘’We Must Be Careful About What We Pretend To Be’'
Originals on paper
 THE CONNOR BROTHERS
 
Майк Снели и Джеймс Голдинг успяват да завъртят на пръста си целия арт-свят. Подобно на Банкси, The Connor Brothers внасят объркване, първоначално крият части от своята биография и реалната си идентичност. Творбите им ескалиращо повишават цената си и стават желана стока в аукционните къщи, без търговци и собственици да знаят каква е истината: зад емблемата на американски творци с драматично юношество, измъкнали се от капана на псевдорелигиозен култ, всъщност стоят двама британци… 
 
От 29 март в Изложбеното пространство при „Триъгълната кула на антична Сердика“ в продължение на почти месец ще бъдат показани оригинални творби на хартия, ситопечат, със смесени акрилни техники и ръкописни намеси, колажи и др.
След изложби в Лондон, Сидни и Лос Анджелес, авторите Снели и Голдинг продължават да изследват възможностите на поп-културата да понася постмодерни трансформации. Творбите им цитират, колажират, преименуват, объркват, назидават и разсмиват. Булевардната литература и книжните обложки джобен формат са уголемени до модерни изящно създадени уникати. Сентенции, взети сякаш от страниците на “pulpo fiction” романи, мисли-клишета на гротескни или претенциозни персонажи са преосмислени в една философия на масовата култура от 21 век. THE CONNOR BROTHERS  намекват, че обитаваме свят на привидни стойности, че вътрешният ни живот е доминиран от мечти-фантоми.  Всяка творба на „братята“ има ярък персонаж, герой в конфликт или личност с послание. Въпросът, поставен пред публиката, е дали и как споделяме това послание. Можем ли да бъдем в различни роли, как мечтаем, как планираме проекта на живота си. И дали всичко това има нещо общо с истината за самите нас. Както гласи мотото на изложбата:
„ВНИМАВАЙ НА КАКЪВ СЕ ПРЕСТРУВАШ!“
 
Майк Снели и Джеймс Голдинг пристигат лично за да открият събитието в „ТРИЪГЪЛНАТА КУЛА“ на 29 март 2019 г. Специална среща и разговор с публиката, с участие на студенти и преподаватели от Националната художествена академия – от 18:30 часа на 29.03., в уникалното изложбено пространство на бул. „Мария Луиза“ № 16. 
Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: „Conformity Is The Last Refuge“, „I Don't Care What Anyone Says About Me“, „Truth Is Rarely Pure“ и съвсем новите „Complicated Ways“ и „I Can Resist Everything Except Temptation“ – направо от студиото на артистите в Лондон.
Селекцията е направена специално за представянето на THE CONNOR BROTHERS  в София.
 
София, бул. „Мария Луиза“ № 16 
Работно време: всеки ден 10:00 – 18:00 ч 

Сподели