Изложба на дипломираните бакалаври от НХА и церемония по дипломиране на випуск 2019

28 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2019
ГАЛЕРИЯ „АКАДЕМИЯ“
 
На 28 юни 2019 от 16:00 часа в галерия „Академия“ ще се състои церемония по дипломиране на студентите от випуск 2019 на Националната художествена академия. Дипломантите ще получат от Ректора, и в присъствието на ръководството на НХА, удостоверения за завършен курс на обучение. 
В същия ден от 18:30 ч. ще бъде открита изложбата на дипломираните бакалаври, защитили през юни 2019 г. Работите на студентите ще бъдат представени чрез дигитално заснет визуален материал, показващ пълната гама от дипломните работи, както и част от процеса на дипломните защити.
Изложбата показва резултатите от обучението в Академията и се осъществява със съдействието на Експресбанк, Технополис България и Интер Експо Център. 
 
В изложбата на дипломираните бакалаври са представени специалностите: „Живопис“, „Стенопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил–изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Дизайн за детската среда“, „Мода“ и „Реставрация“. 
 
Комисия от представители на Експресбанк и на Академията определи за 2019 г. двама от дипломираните бакалаври да получат награда за дипломните си проекти. Наградите са на стойност от 500 лв. Избраните студенти са:
Дана-Михаела Стоянова Карагеоргиева от специалност „Сценография“ и Ивайло Светлинов Иванов от специалност Резба .

По време на откриването на изложбата бяха съобщени от ректора на НХА проф. Николай Драчев и номинираните студенти, които ще проведат творческа лятна академия в Дом Витгенщайн - Виена. Това са:

1. Саня  Александрова Георгиева (Дизайн на порцелан и стъкло), 
2. Здравко Йорданов Бенев (Рекламен дизайн),
3. Михаела Лукова Ангелова (Книга и печатна графика), 
4. Гергана Пламенова Иванова (Графика)
 
Резерви:
5. Пламена Мариова Димитрова и (Живопис)
6. Надя Миленова Шопова (Плакат и визуална комуникация) 
 

Галерия

Сподели