Изложба на дипломираните магистри от Факултет за приложни изкуства

26 февруари – 10 март 2019
 
Откриване на 26 февруари (вторник) от 18:00 часа
 
Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил – изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Дизайн за детската среда“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Реставрация“.
 
За поредна година в пространството на галерия „Академия“ ще бъдат представени изложбите с дипломни работи и проекти на магистрите от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства на НХА. Експозициите са резултат от творческите търсения на младите автори и демонстрират професионалните им умения, нови подходи и авторски решения, реализирани с различни техники и материали.
 
Изложбите на дипломираните магистри са едно от най-представителните събития за НХА, които потвърждават лидерската позиция на Академията като образователна институция в областта на изящните, приложните изкуства и дизайна.
 
В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Програмата се осъществява със съдействието на Експресбанк – дългогодишен партньор на НХА. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите в галерия „Академия“.
 
Националната художествена академия и Експресбанк, в продължение на тринадесет години съвместно осъществяват образователни и творчески проекти подпомагащи младите художници на Академията и развитието на съвременното изкуство.

 

Галерия

Сподели