Конкурс „От Сиво в Красиво“ на София Мел

Краен срок: 2023.06.15

Този отворен конкурс има за цел да насърчи и вдъхнови всички талантливи дизайнери да създават улично изкуство и да облагородят облика на девет от силозите ни, разположени в град София. 
 
София Мел стартира нов проект - отворен конкурс за улично изкуство под мотото „От Сиво в Красиво“! Главната цел на проекта е да подобри околната среда около мелницата и да създаде градска цветна зона, като трансформира 9 силоза в шедьоври на градските графити артисти.
 
Конкурсът е разделен в четири етапа:
- Етап I – Качване на дизайни – 15 март 2023 г. – 15 юни 2023 г.; 
- Етап II – Гласуване на рабтотие – 15 юни 2023 г. – 15 юли 2023 г.; 
- Етап III – Публикуване на победител – до 31 юли 2023 г.;
- Етап IV – Старт на реализацията – след 1 август 2023г.
 
Кандидатите трябва да са български граждани, навършили 18 години, да имат силна страст към дизайна, да проявяват интерес към уличното изкуство и да желаят да бъдат част от този колоритен проект.
 
От регистрираните участници се очаква да представят своя уникален дизайн, вдъхновен от сплотеността като основна концепция. Дизайнът трябва да отговаря на емоции като любов, щастие и грижа и символи като основна съставка, слънце и природа.
 
Дизайнът не трябва да съдържа хора, а използване на пастелни цветове, като силно препоръчително е наличието на цветове от палитрата на София Мел.
 
За регистрация се очаква участниците да изпратят дизайна заедно с кратко писмено обяснение на https://grey2great.sofiamel.bg. При изпращане на кандидатурите е необходимо участниците да въведат своите лични данни, както и информация за контакт с тях.
 
Изборът на най-добрите три дизайна ще бъде направен от жури, заедно с резултатите от публичното гласуване, насрочено от 1 до 30 юни и публикувано до 10 юли 2023 година.
 
Първите три дизайна, според гласовете на публиката и финалната селекция на журито, ще бъдат наградени с ценови награди съответно 3000 лв., 2000 лв. и 1000 лв. 
 
Изпълнението на дизайна ще бъде осъществено с подкрепата на Fine Art Factory, но авторите на печелившите дизайни са добре дошли с присъствието си, за да наблюдават целия работен и творчески процес, а ако желаят, да участват в time-lapse видео. 
 
За повече информация можете да посетите https://grey2great.sofiamel.bg и се присъединете към проекта „От Сиво в Красиво“.