„Анимация за видеоигри“ – лекция на Емил Сергиев от Юбисофт София

2020.03.06

Във връзка с преустановения учебен процес в НХА и с новите разпоредби от Здравното министерство, след регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България, се отменя предвидената за 12.03.2020 г. лекция на Емил Сергиев, организирана от НХА и Юбисофт София.
Допълнително ще ви уведомим за новата дата на събитието.
 
12.03.2020, 12:00 часа
ателие 30, бул. „Цариградско шосе“ 73
 
Професионалната си кариера на аниматор Емил Сергиев започва в Киноцентър Бояна, след като завършва Анимация в НАТФИЗ. В продължение на 16 години е работил във Великобритания за различни филмови студия, сред които Amblimation на Стивън Спилбърг, Walt Disney, Warner Bros, Jim Henson's Creature Shop и Sony Computer Entertainment. Емил Сергиев има две BAFTA номинации и няколко награди за Character Design и анимация в Англия. В момента работи като 3D Аниматор в Юбисофт София вече повече от 9 години.
 
Лекцията „Анимация за видеоигри“ има за цел да запознае студентите на Академията с всички етапи на изграждане на една видеоигра от анимационна гледна точка. Студентите ще имат възможност да научат много любопитни неща от кухнята на анимационното изкуство във видео игрите. С много истории и видео материал Емил ще се опита да запали техния интерес към професията и да ги вдъхнови.
 
Събитието е организирано от Кариерния център на НХА, катедра Дизайн за детската среда и Юбисофт София.

Сподели