Ателието по бижута, към Катедра Метал на НХА участва в международния фестивал Legnica Jewellery Festival – SILVER, Полша

2017.06.07

Ателието по бижута, към Катедра Метал на НХА, с ръководител Проф. Делчев, беше поканено да вземе участие в международният фестивал Legnica Jewellery Festival – SILVER, който се провежда ежегодно в гр.Легница, Полша.
 
Ателието по бижута на НХА, заедно с Institut Jeanne Toussaint - Parure & Bijouterie от Брюксел, Белгия и Bezalel Academy of Arts and Design от Йерусалим, Израел са представени в мащабна изложба, както и в общ каталог, представящ резултатите от учебната работа на трите висши училища – с творби на преподаватели, бивши и настоящи студенти. 
Катедрата беше представена и с презентация, показваща учебния процес и постигнатите резултати на студентите от специалността.
 
Официалната част на фестивала се състоя между 18 и 21 май, на която катедра Метал/Ателието по бижута, бяха представени от проф. Димитър Делчев, докторант Евгения Цанкова и Мария Стоянова – студент втори курс в специалността. 
 
Изложбите, включени във фестивалната програма, са над двадесет. Представят  вече утвърдените имена в съвременната бижутерия, както и млади автори, призьори в най-известните световни конкурси от последните три години. 

Галерия

Сподели