АзБуква – проект, посветен на 24 май

2023.05.19

Тази година традиционният проект на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е посветен на взаимовръзката на хората с буквите. Темата има многобройни измерения, които могат да бъдат разгледани от всякакви гледни точки. 
 
Аз (съм) Буква! Това е основната задача, чиито различни визуални аспекти са интерпретирани от студентите в настоящия проект. Пъстрият диапазон на прочита от всеки един автор на темата е вълнуващ, грабващ вниманието, понякога с необходимост от втори поглед, предразполагащ към многопластови изводи и емоции у зрителя. 
Експозицията ще се представи едновременно в София и в Бургас на централни емблематични и за двата града места, където ще бъде видян и съпреживян от множество хора и ще ги направи съпричастни с празника на буквите – 24 май.
  
В проекта са ангажирани студентите от трети курс на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА – София и Филиал Бургас под ръководството на проф. д-р Кристина Борисова.

Галерия

Сподели