Дипломиране на бакалаврите и магистрите от НХА - Випуск 2022

2022.07.26

На 25 юли в Националната художествена академия се проведе церемония по дипломирането на бакалаврите и магистрите от НХА – Випуск 2022. Ректорът на НХА, проф. Георги Янков поздрави  дипломантите с думите:
 
Скъпи студенти, 
Уважаеми преподаватели,
Уважаеми родители и гости на събитието, 
 
Днес е вълнуващ ден – вече вие, студентите на Националната художествена академия, сте дипломирани. В продължение на две години Академията беше в извънредно положение поради пандемията от Ковид-19 и условията за нормално протичане на учебния процес бяха трудни. Въпреки това вие не се предадохте и показахте изключително усърдие и хъс в желанието си да творите и да изразявате себе си, следвайки примера на Вашите преподаватели. Всички вие успяхте да запазите своята индивидуалност и авторски търсения, и това, което виждаме днес в изложбите на дипломиралите се бакалаври и магистри, показва високото професионално ниво на определено можещи хора. Продължавайте да творите, не се отказвайте, защото, убеден съм, успехът ще ви споходи! Бъдете здрави!
 
Дипломирането на студентите се проведе в присъствието на заместник-ректорите, деканите и заместник-деканите на факултетите, преподаватели, родители и гости на събитието. 

Галерия

Сподели