•Лекция на Jane Rushton• Четвърти международен фестивал на стъклото

2016.10.10

18 октомври, 15:30 ч., ателие 7 на НХА, София, ул. „Шипка“ 1
 
В рамките на Четвърти международен фестивал на стъклото и едно от най-интересните събития в програмата е лекцията на Jane Rushton, която ще бъде изнесена в ателие №7 на НХА.  На нея ще бъдат представени събитията от фестивала за стъкло GLASSTRESS, част от Венецианското биенале на изкуствата. 
 
JANE RUSHTON  живее и работи между Венеция и Ню Йорк. 
Директор на фондация Berengo Studio, Венеция и директор на специални проекти.
През 2013 г. Джейн се присъединява към основаната от Адриано Беренго фондация Беренго във Венеция и в момента е неин директор.Тя е директор и на специалните проекти на фондацията и организатор на съпътстващите Венецианското биенале изложения Glasstress през 2013, 2015 г. съвместно с Държавния музей Ермитаж на Сан Петербург, Русия. 
Glasstress е официално събитие на Венецианското биенале на изкуствата от 2009 г. и представя съвременни произведения на изкуството от стъкло, създадени в пещите на Berengo Studio на остров Мурано. През 2016 г., по повод на Веницианско биенале на Архитектурата, Джейн организира ретроспективната изложба на покойната световноизвестна архитектка Заха Хадид.  
Джейн работи като доброволец в Нюйоркската академия на изкуствата, активен участник е в културно-филантропски организации, включително Пеги Гугенхайм във Венеция, Райс дизайн, Chipati в Марфа.  

Сподели