Лятна академия за деца и ученици – 2013

2013.08.01

Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА
с подкрепата на Европейска програма „Младежта в действие“ организират Лятна академия за деца и ученици – 2013
Четвърто издание
от 1 до 31 август 2013
9:00 – 18:00 часа
в ателиетата и в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1
 
За четвърта поредна година Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА организира Лятна академия за деца и ученици. През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия.
Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.
 
Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.
 
За първа година към проектът Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно. Той създава възможности на деца в неравностойно положение да се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно е финансиран от Европейската програма „Младежта в действие“.
 
На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се открие Лятната академия с хепънинг „Къщата на Музите“.
 
За допълнителна  информация и записвания:
Национална художествена академия
Мария Ландова
Тел: (02) 988 07 65
Моб: 088 8 148 715
Email: m.landova@nha-bg.org
 
Такси за участие

Сподели