Лятна академия за деца и ученици в БУРГАС – 2023 г.

2023.06.20

26 юни – 21 юли 2023
 
Проектът „Лятна академия за деца и ученици“ към НХА – Филиал Бургас 2023 се осъществява с подкрепата на Община Бургас.
 
Националната художествена академия кани децата на Бургас да се включат в петото издание на „Лятна академия за деца и ученици“ към НХА – Филиал Бургас 2023  – утвърден културно-образователен проект на Академията. През лятото на 2023 г. отново ще акостираме с нашето цветно корабче в Пристанище Бургас при Магазия 1. Децата за пореден път ще имат възможност да творят под ръководството на наши студенти и преподаватели в партньорство с изявени художници, които ще предложат незабравими срещи с изобразителното изкуство – споделя ръководителят на проекта Мария Ландова. 
 
От 26 юни до 21 юли 2023 Лятната академия за деца и ученици в Бургас ще отвори ателиетата си за най-малките – от 6 до 10 години, за по-големите – от 11 до 15 години, а също и за „най“-големите – от 16 до 18 години, на които ще бъдат предложени занимания по компютърно проектиране и академично рисуване, в последната седмица на месец юли.
 
Всеки ден от 9:00 до 17:00 часа най-малките академици ще участват в пъстри приключения чрез различни творчески занимания в ателиетата на Филиала на НХА в Бургас, в Морската градина, в Графичната база, на територията на Културен център Морско казино, в библиотеката и музеите на Бургас. Децата ще рисуват, моделират, ще посещават музеи и галерии, ще се забавляват.
 
Програмата включва творчески занимания през целия ден в специализираните ателиета: „Академично рисуване“, „Живопис“, „Монотипия и колаж“, „Графика“, „Скулптура“, „Керамика“, „Плакат – визуална фантазия“, „Илюстрация – авторска книжка“, „Комикс“, „Мозайка – природни материали“, „Работилничка за изработване на кукли от хартия“ „Куклената къща“, „Мода и текстил“; „Писана керамика – икони върху стъкло и керамика“, „Пленер за морски и градски пейзажи, пясъчни скулптури“ и много други изненади.В програмата са предвидени срещи с бургаски художници, както и работа с уникалната и древна арабска техника Ебру – рисуване върху вода. През 2023 г. творческата програма на детската лятна академия е посветена на 100-годишнината от рождението на епохалния български илюстратор Любен Зидаров, илюстрирал цялата българска и световна класика за деца.
 
Всеки петък ще има и богата културна програма: посещения и рисуване в музеите и галериите на Бургас, срещи с художници и уъркшоп, както и арт екскурзия.
В края на периода малките художници ще наредят своя изложба с най-хубавите творби в галерия „Ателие“ на НХА – Филиал Бургас, Магазия 1, Пристанищен комплекс Бургас. Тогава ще се връчат и дипломите на малките академици, които са преминали целия курс на обучение. 
 
Заповядайте!
 
Такси за участие:
– Цял ден – от 9:00 до 17:00 часа: 30 лв.;
– Преди обед – занимания в ателиета от 9:00 до 13:00 часа: 15 лв.;
– Следобед – още забавни ателиета до 16:00 часа и креативни игри в парка: 15 лв.
 
Отстъпки:
– За второ дете от семейство: 20%
– За трето дете от семейство: 50%
– За всяко следващо дете от семейството: безплатно
– За дете с ТЕЛК над 50%: безплатно; за другите деца от семейството: 50%
– За деца сираци и деца в неравностойно социално положение: безплатно
 
За повече информация и записване
Невена Проданова, координатор на проект ЛАДУ за Бургас
n.prodanova@nha.bg, 0877 66 89 66
 

Сподели