Националната художествена академия с първо място в професионално направление „Изобразително изкуство“

2023.01.16

Националната художествена академия (НХА) бе отличена с първо място в Рейтинговата система на висшите училища в България в професионално направление „Изобразително изкуство“. 
На престижната церемония по връчване на отличията присъстваха г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на България, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София и министър на образованието през 2009 г, проф.д-р Сашо Пенов – министър на образованието и науката, бивши министри на образованието и науката, ректори на висши училища в България, представители на бизнеса и гости на събитието. 
Ректорът на НХА проф. Георги Янков изказа благодарност за отличието и сподели своята удовлетвореност от развитието на изкуствата и увеличаването на инвестициите в арт сектора от страна на ценителите и бизнеса. Ректорът обърна особено внимание на ролята на студентите и на техните нестихващи усилия, ентусиазъм и вдъхновение, благодарение на които успяха да се справят с несгодите от онлайн обучението, породени от Ковид пандемията. 
Проф. Янков изказа уверностостта си, че Академията, създадена като Държавно рисувално училище преди 127 години, ще продължи да се развива достойно и уверено. 
 

Галерия

Сподели