Писменост – бижута и обекти

2018.05.21

През месец май 2018 година под патронажа на г-жа Й.Чобанова, посланик на България в Словакия, Ателието за бижута към катедра Метал в Национална художествена академия София, проведе студентски конкурс Писменост – бижута и обекти. 
Инициативата е резултат от предишни и много успешни проекти. Съвместната идея на катедра Метал към НХА и Посолството e начало на дългосрочна програма за сътрудничество. През тази година темата на конкурса Писменост се провежда под знака на българското  евро председателство, и съпътстващите го културни събития свързани с популяризиране на българското изкуство.
В конкурса участват десет автора от бакалавърска и магистърска програми под ръководството на преподавателите проф. Д. Делчев и д-р М.Златева. Номинирани са четири работи на авторите: Евгения Илкова (магистър), Мария Стоянова, III курс, Теодора Иванова III курс и Йонина Борисова II курс.
Произведенията ще бъдат част от експозицията по случай Националния празник 24-ти май, и ще могат да се разгледат от 20 май до 20 юни 2018 г. в посолството на България в Братислава.
 

Сподели