Студенти от НХА представиха изложби и участваха в пленер по живопис на фестивала „Виа Понтика“ - Балчик

2016.09.29

Студенти от специалностите „Графика“ и „Стенопис“ участваха в деветото издание на фестивала на младите в изкуството „Виа Понтика“, който се проведе от 9 до 19 септември 2016 г. в гр. Балчик. Участието им беше свързано с представянето на изложби и провеждането на пленер по живопис в Архитектурно-парковият комплекс „Двореца“ в Балчик. В изложбата и пленера взеха и участие студенти по живопис от Националния университет за изобразителни изкуства – Букурещ, с ръководител Джордж Москал.
 
Изложбата на специалност „Графика“ „Между мултиплицирането на идеи и миризмата на мастилото...“ – висок и дълбок печат, литография и сериграфия, демонстрира най-новите тенденции в обучението и развитието на специалността. Творбите, показани от 10 септември до 1 октомври в Художествена галерия в Балчик са колкото различни технически и идейно, толкова и обединени от любовта към експеримента и минималистичния графичен изказ.
Автори: Румяна Карастамова, Станислава Аршинкова, Ивайло Саралийски, Виктория Стамболийска, Стефани Костадинова, Стефани Чернева, Симеон Илиев, Стефан Наумовски, Мартин Вълчев, Жанет Сотирова. Ръководители: доц. д-р Десислава Христова-Тошева, ас. Васил Колев и ас. Емануела Ковач.
 
Студенти от специалност „Стенопис“ към НХА с ръководител Любомил Драганов и студенти от специалност „Живопис“ от Националния университет за изобразителни изкуства – Букурещ с ръководител Джордж Москал участваха в пленер по живопис  и представиха изложба в Художествената галерия – Балчик.
Автори: Александра Вацова, Йована Димитрова, Мартина Онелия Лапика, Мирела Събева от НХА и Андрей Тудоран, Ръзван Станчиу, Андреа-Теодора Трачиу, Марина Данилиуц от университета в Букурещ.

Галерия

Сподели