Студенти от специалност „Индустриален дизайн“ в НХА бяха отличени в конкурс „БГ мебел на годината 2024“

2024.03.18

Студенти от специалност „Индустриален дизайн“ в НХА взеха челните места в десетото юбилейно издание на конкурса „БГ мебел на годината 2024“. в категория „Концептуален дизайн за учащи“. Техните проекти бяха определени от престижно международно жури.
 
Първо място – Серия от пейки “Nexa” на Елена Кузманова 
Второ място– Серия мебели за екстериора “Alea” на Мария Кирова 
Трето място – Помощна масичка “Zyra” на Елена Кузманова 
Награда за най-добре представен проект – Серия мебели за екстериора “Alea” на Мария Кирова 
Категория: Професионалисти – концептуален дизайн – Второ място – Детски модулни мебели “Rollin” на Диана Василева
 
БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА е конкурс за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер. Организира се от списание MD MAGAZINE – дизайн, интериор, архитектура в партньорство с Браншова Kамара на ДМП, Inter Expo Center - Интер Експо Център, ПРОДИЗ ООД / PRODES Ltd, Kronospan България, ORT - Contract Furniture и Интеза Заключващи Системи и Аксесоари. Основен дизайн партньор на конкурса е IKEA БЪЛГАРИЯ.
 
Националната художествена академия участва в изложението Експомебел от 13 до 16 март 2024 г., в Интер Експо Център София. НХА представя на своя щанд проекти и произведения на специалностите от Факултета за приложни изкуства и дизайн - „Индустриален дизайн“ (табла с дизайнерски проекти) и „Дизайн за детската среда“ (проекти на интериори и детски мебели).

Галерия

Сподели