Студенти от специалност„Рекламен Дизайн“ в НХА реализираха свои проекти от учебната си практика в изложба на Регионално исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян

2018.10.19

На 18 октомври 2018 г. от 17, 00 часа в залите на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян бе открита документалната изложба „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът“. Експозицията е част от програмата за празника на Община Смолян и годишнината от Освобождението на Родопите.
Акцентът в нея е творческият път на Костадин Илчев – гайдар и майстор на каба гайди, вписан през 2016 г. в Националната представителна листа на нематериално културно наследство на България.
Автор на изложбата е Ваня Йорданова – уредник в отдел „Етнография“ на РИМ – Смолян, а художественият проект и реализация на фототаблата е резултат от проведената учебна практика на екип студенти и техните преподаватели от специалност „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия – София. 
Директорката на Музея, г-жа Таня Марева, в специално благодарствено писмо до Ректора на НХА, подчерта, че този проект е поредното доказателство за изключително ползотворното партньорство между двете институции.
 
Изложбата може да бъде посетена до 18 декември 2018 г

Галерия

Сподели