Творческа работилница по Суминагаши

2022.11.07

Суминагаши е класическа японска техника за рисуване върху вода, чието наименование означава буквално „плаващ туш“. На пръв поглед проста (като използвани материали – вода, туш и „антитуш“) – тази техника изисква пределна концентрация и внимание, понеже крайният резултат е зависим от разнообразни фактори, започвайки от температурата на въздуха и завършвайки с вътрешната нагласа на автора и енергията, която той излъчва. Симбиозата на планирано и случайно дава възможност за безкрайни творчески импровизации, а диапазонът на крайния резултат се простира от авторски работи до приложението му в областта на подвързията и калиграфията.

Събитието ще се проведе на 11 ноември (петък) от 13:30 ч. под ръководството на проф. д-р Кристина Борисова и ас. д-р Рада Пилюшка в ателие „Плакат и визуална комуникация“ № 404 в новия учебен корпус на НХА – София, ул. „Шипка“ № 1.

Творческата работилница е част от събитията, посветени на 75-ата годишнина от основаването на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.

www.academyposter.com

Сподели