Фондация

ФОНДАЦИЯ „СВ. ПИМЕН ЗОГРАФСКИ“

Фондацията е създадена през учебната 2005/2006 г. с цел да подпомага и финансира развитието на визуалните изкуства, както и да стимулира успешната реализация на талантливи творци в професионалната им област. Сред приоритетите на фондацията са проектите, свързани с усъвършенстване на качеството на учебния процес и квалификацията на студентите и преподавателите в НХА, с разширението и обновлението на нейния сграден, музеен и библиотечен фонд, както и с организацията на научни симпозиуми, изложби, пленери и други форуми.
 
Председател – проф. Майа Богданова
 
Членове на Управителния съвет на Фондацията
доц. д-р Кристина Борисова
ас. Любомил Драганов
foundation@nha.bg
 
лого_PDF

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ
 
Лятната академия за деца и ученици е дългосрочен образователен проект на фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, предназначен за деца от 6 до 15-годишна възраст. Занятията се провеждат всеки делничен ден през месец август в ателиетата и в дворното пространство на Академията. Младите художници рисуват, експериментират и се забавляват под грижите и ръководството на студенти – бакалаври и магистри от различни специалности на Академията, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“.
В рамките на детската академия се провежда модул „Заедно“, който дава възможност на деца в неравностойно положение да участват в творческите дейности, под ръководството на студенти от магистърска програма „Арт-терапия“.

 

Галерия