Лятна фотографска академия – Ахтопол 2020

2 – 13 юни 2021 г. 
ВЕРНИСАЖ – 2 юни (сряда), 16:00 – 19:00 часа
Галерия „Академия”, ул. „Шипка” 1
 
Преподаватели, докторанти и студенти от Националната художествена академия представят изложба с избрани фотографии, създадени по време на участието им в Лятна фотографска академия – Ахтопол 2020, проведена в периода 5 – 15 септември в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол. Организатор на пленера, чиято програма включва практически занимания, лекции и дискусии, е магистърска програма „Фотография” на НХА. Инициативата се провежда за първа година и събира студенти от различни курсове и специалности, изучаващи дисциплината фотография.
Изложбата разкрива широтата на творческото въображение на участниците в пленера, които залагат на собственото си усещане за време и място, индивидуалност към темата за морето и различен фотографски подход. В представените фотографии ясно са отразени личните впечатления от десетдневния престой в морския град.
 
Автори: Боряна Пандова, Велина Кокалова, Генади Гатев, Иван Кюранов, Йоана Ангелова, Марина Иванова, Мария-Магдалена Андреева, Мартин Сейчев, Надежда Павлова, Наталия Алексиева, Никол Димитрова, Никола Цветанов, Нина Истатков, Росен Тошев, Тома Гълов, Юлиана Хичева.
 
Изложбата е част от програмата на Месец на фотографията 2021, финансирана по програмата за научната и художествено-творческата дейност на НХА за 2020 г.

Сподели