„Някъде, където си бил“. Изложба живопис на Здравка Василева

12–27 април 2022
 
Откриване: 12 април, 18:00 часа
Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
 
Изложба на проф. д-р Здравка Василева ще бъде представена в галерия „Академия“ от 12 до 30 април 2022. Откриването е на 12 април 2022 от 18:00 часа. 
Здравка Василева е преподавател по живопис и композиция и ръководител на катедра „Живопис“. Ръководител и на Ателие 52 към специалността, на студентски проекти и изложби като: „Направи невидимото видимо“, 2019, „В Духа на Майстора“ 2017, 2019; „Малък формат“ - изложба на студенти от Ателие 52 в галериа „Арт 36“; 2020. Ръководител на изложби на студенти от специалност „Живопис“  галерия „Ателие“, Магазия 1, Бургас; 2022; „Духът на Бургас“ - студентски изложба в Културен център „Морско казино“, Бургас; 2017; „Отворено ателие* Open Studio- part I“, проект в Ателие 52; 2015- „Ателие по живопис в галерия Дега“, „Конферанс“ - изложба на студенти от Ателие 52 в галерия Алтерего, София.
 
За изложбата си в галерия „Академия“ споделя: „Картините в изложбата носят личния прочит на места и сюжети, наситени от утаено време и чувство, без което човек е изгубен. Всеки е бил там – на място, изпълнено с неповторима атмосфера и топлота, места, на които си бил и искаш да се връщаш отново и отново - метафори на визуалното възприятие. Тези картини възстановяват усещанията ни за онова време вътре в нас- времето което определя, но и което разрушава, времето на опорите и границите - авторовото усещане за време и безвремие. Пейзажите и силуетите показват това, което надхвърля физическия облик на нещата, т.е. интимната есенция на реалността, отвъд практическия опит, реалност, която трябва да бъде преживяна и почувствана и не се описва, дори когато изглежда че приема натуралистични форми.“
 
Творческа биография на проф. д-р Здравка Василева

Галерия

Сподели