ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ – откриване в София

2020.07.31

С празничен хепънинг, на 3 август 2020 в Националната художествена академия (ул. „Шипка“ 1) ще бъде открито единадесетото издание на „Лятна академия за деца и ученици“. Студентите на НХА са подготвили многобройни занимания и изненади за малките художници. Програмата на първия ден включва: от 9:00 до 13:00 часа работилница на тема „Човекът и маските“. Втората част – от 14:00 до 17:00 часа е с посвещение към 120 годишнината от рождението Антоан дьо Сент Екзюпери – бащата на Малкия принц. Децата и студентите ще изработят самолета на Екзюпери, а също и любимите герои на всички – Принцът, Лисицата, Розата. В 17:00 часа пред галерия „Академия“ децата ще представят своите работи и ще дефилират с изработените маски. Ще бъдат съобщени и основните акценти от културно-образователната програма на единадесетото издание на Лятната академия за деца и ученици на НХА.
 
Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, който през десетте години на своето реализиране се утвърди като дългоочаквано събитие за малките художници. С децата работят студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, завършили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на базови знания и умения в следните направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг. В изданията на академията се включват безплатно деца и младежи в неравностойно положение, с които работят студенти от магистърската програма „Арттерапия“. 
 
Такси
В таксата са калкулирани - трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.
цял ден – 30 лв.
половин ден – 15 лв.
Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период:
Седмична промоция в понеделник „плащаш четири – ползваш пет“
1 седмица от 5 работни дни ) 30 лв. Х 5 = 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.;
При предварително записване за целия период от 4 седмици за цял ден – 450 лв. (включва 23 дни: 22 работни, плюс 1 почивен – на 31 август, ще завършим тържествено с хепънинг, ще раздадем дипломи и ще изядем традиционната торта)
За половин ден – 300 лв.
При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от кетеринг. Обядът се заплаща допълнително. 
 
Социални отстъпки:
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно
 
Ръководител на проекта – Мария Ландова, тел: 0888148715
Записване на m.landova@nha.bg
Може да заплатите и предварително таксите за посещение на  29, 30 и 31 юли  от 16.00 до 18.00 часа, в НХА (ул. Шипка 1).
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Културно наследство“ на Национален фонд „Култура“.

Сподели