Студенти от специалност „Рекламен дизайн“ изработиха художествени проекти за РИМ – Смолян по време на учебната си практика.

2016.06.21

От 13 до 17 юни студенти от катедра Рекламен дизайн бяха на традиционна вече учебна практика в Регионален исторически музей “Стою Шишков” в град Смолян. 
Те имаха предварително поставена задача от домакините да проектират изложбения и графичен дизайн на музейна експозиция с временен характер на тема “Местни емблеми и гербове”. След запознаване на място с тематичния план за изложбата и събраните материали, студентите започнаха интензивна работа. Бяха ситуирани в залата на експозицията и аранжирани във витрините различен по вид експонати, проектирани бяха информационно – графични пана и он-лайн реклама. Във връзка с поставените задачи бяха посетени гимназията за приложни изкуства в града и музейната сбирка в село Момчиловци.
Практиката завърши с прадставяне на работния процес и крайния резултат пред професионална публика и представители на институциите в града. Домакините публично благодариха на студентите и техните преподаватели – доц. Богданов, доц. Янкова, ст. преп. Лихов, ас. Балездров и ас. Лазова за вложената енергия и креативност. 
Обсъдиха се възможности за развитие на взаимоотношенията между НХА и регион Смолян.

 

Галерия

Сподели