Студентски пленер „В духа на Майстора“ - село Шишковци

2018.06.15

12 – 22 юни 2018 г., с. Шишковци
 
От 12 до 22 юни за пета година в село Шишковци се провежда студентски пленер „В духа на Майстора“, организиран от Националната художествена академия, Община Кюстендил, Кмета на село Шишковци и Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“. 
Студенти от специалностите „Живопис“ и „Скулптура“ на НХА ще черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в изложба на 22 юни от 18:00 ч. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“. 
Официалното откриване на пленера се състоя на 13 юни 2018 г., от 11:00 ч., в къща музей „Владимир Димитров – Майстора“, с. Шишковци, където беше представена и изцяло обновената документална експозиция на музея. Участниците в пленера посетиха Художествената галерия и се запознаха със забележителностите на град Кюстендил. 
На 19 юни, от 19:00 ч., студентите ще участват в среща с творчеството на кюстендилски поети и музикални изпълнители „Поезия и музика край Струма“ в с. Шишковци, организирана от Народно читалище „Асклепион 1998“ – гр. Кюстендил.
 
На 22 юни, от 18:00 ч., в залите на Галерията ще бъде открита изложба с творби на студентите, създадени по време на пленера.
 

Сподели