VIII издание на Конкурс за илюстрация „Лек като камък“ на Фондация Malagutti Onlus

Краен срок: 2024.09.30

Фондация Malagutti Onlus, с цел насърчаване на социалната ангажираност към зачитането на правата на децата, в партньорство с AI – Асоциация на авторите на изображения, стартира Осмото издание на Конкурс за илюстрация, чиято тема за 2024 г. е „Лек като камък“ (“LIGHT AS A BOULDER”).
 
Авторите на двете отличени творби ще получат парична награда. Освен това илюстрацията, която спечели първа награда, ще стане символен образ на XVI Международна изложба за фигуративни изкуства през 2025 г. Ще се присъди трета награда на десетима художници; като ще бъде направен календар с техните работи.
 
Краен срок за кандидатстване: 30 септември 2024 г. 
 
Изисквания за участие: 
– Всеки илюстратор трябва да представи до три оригинални и непубликувани творби, чието авторство да бъде гарантирано, на тема: „Лек като камък“ (“LIGHT AS A BOULDER”);
– творбата може да е изпълнена в свободна техника;
– творбите трябва да бъдат реализирани в максимален размер 30 х 42 см, етикирани на задната страна на илюстрацията;
– в случаите, в които творбата е дигитална, тя трябва да бъде с резолюция 300 dpi, записана в .jpg формат с максимално качество. 
– кандидатите трябва да попълнят апликационна форма и да я изпратят на следния e-mail адрес: info@dirittiacolori.it
– aвторът гарантира достоверността на посочените си лични данни.
 
Изпращане на илюстрациите
Илюстрациите могат да бъдат изпращани по два начина: 
– в оригинал, по пощата или по куриер до Fondazione Malagutti Onlus (Via dei Toscani 8, 46010 Curtatone – MN – Италия). Илюстраторите трябва също да прикачат: подписан оригиналния регламент в PDF, попълнен регистрационния формуляр, копие от свидетелството за заплатена такса за участие, снимка и кратка автобиография от максимум 250 думи, с посочени данни за контакт на художника (имейл адрес, уебсайт, блог, страница във Facebook, Instagram, онлайн портфолио и др.);
– изображения на изпратените творби в .jpg формат с максимален размер 1 MB на e-mail адрес: info@dirittiacolori.it . След получаване на материала, илюстраторът ще получи имейл за потвърждение;
– оригиналите на работите трябва да бъдат изпратени до понеделник, 30 септември 2024 г. За да се улеснят италианските митнически операции, е необходимо да се уточни „Илюстрации без икономическа стойност“ в документите за доставка. Прикрепете етикета на колета към плика.
 
Такса за участие:
Таксата за участие е в размер 25 евро, като може да се заплати по:
– банков път – превод до: Fondazione Malagutti Onlus, на основание: 8th International Illustration Competition на:
IBAN: IT 65 N 05034 11504 000000005239
OWNER: FONDAZIONE MALAGUTTI ONLUS
BANK: BPM – Mantua branch 2 – Viale Risorgimento, 69 – 46100 Mantua
From abroad: SWIFT CODE: BAPPIT21P48
 
или чрез: 
 
PayPal, с незабавно плащане с кредитна карта или акаунт в PayPal. В този случай сумата е 25 евро + 1,20 цента за комисионни в PayPal (общо 26,20 евро). За да платите, последвайте следния линк: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=TPHWXFQW9XQQY 
 
Жури:
Техническото жури, съставено от професионални и специализирани фигури от областта на изкуството и културата, ще даде възможност да се увеличи видимостта на творбите на всички участници, а не само до победителите.
 
Членовете на журито ще бъдат:
– Президент на Фондация Malagutti;
– Президент на AI – Асоциация на авторите на изображения;
– Президент на Alfaomega OdV;
– Редакционен директор на “Menabò”;
– Изкуствовед;
– Журналист.
 
Награди: 
– Първа награда – 2 500 евро. Неговата илюстрация ще се превърне в символно изображение за последващата реклама на промоционални материали (плакат, участие, формиращо творчество за съобщението в пресата) на XVI Международна изложба за фигуративно изкуство през 2025 г.
– Втората награда  в размер 1 000 евро;
– Трета награда – ще бъдат отличени 10 , с които ще бъде изработен календар; всички отличени автори ще получат по 5 копия от него, заедно със специално отличие.
 
– всички победители в конкурса ще получат възможност да направят самостоятелна изложба в художествената галерия Diritti a Colori, разположена в историческия център на Мантуа, Италия.
– календарите ще бъдат обществено достъпни, чрез безплатно предлагане, с цел набиране на средства за подпомагане на дейностите на Общността за непълнолетни “Costanza F. Giancola”, управлявана от Fondazione Malagutti.
– носителите на първа и втора награда, както и десетимата автори, избрани за трета награда, ще предоставят на Fondazione Malagutti Onlus техните работи и правата върху тях. 
 
 

Файлове за изтегляне