Внимание, чупливо!

Краен срок: 2018.10.18

„ВНИМАНИЕ, ЧУПЛИВО!“
КОНКУРС ЗА РИСУНКА ВЪРХУ КЕРАМИЧНА ЧИНИЯ
 
По повод Световния ден на остеопорозата, който се отбелязва традиционно на 20 октомври, Amgen България и НХА организират конкурс за рисунка върху керамична чиния на тема „Внимание, чупливо!“
 
Селектираните работи ще участват в изложба в края на ноември 2018 г.
 
Цели на конкурса:
Целта на инициативата е да насочи общественото внимание върху необходимостта от ранна профилактика и превенция на остеопорозата. Студентите на НХА имат възможност да интерпретират темата на конкурса и характеристиките на заболяването, за да насочат вниманието към болестта и нуждата от ранна диагностика.
 
Условия за участие:
Конкурсът е за студенти на НХА.
I етап – Всеки участник може да представи до 3 работи – рисунка върху хартия или в jpg формат (около 150 dpi), с размер на диаметър 25 см.
II етап – От представените работи ще бъдат селектирани 30 рисунки и авторите им ще бъдат поканени да нарисуват своята идея върху чиния.
 
Всеки участник ще получи сертификат за участие в конкурса и изложбата, който може да послужи при кандидатстване за евростипендии.
 
Срокове:
Рисунките на хартия и в jpg се предават до 11 ноември 2018 г. (за jpg до 23:59) на Диди Спасова – ПР на НХА, ул. „Шипка“ 1, ет. 1 или на мейл d.spasova@nha.bg. Предложенията трябва да бъдат придружени с трите имена, курс (бакалавър, магистър или редовен докторант) и специалност на автора, както и с наименование на творбата, телефон и email за връзка.