Годишна изложба на дипломираните бакалаври, випуск 2014/2015 година

2015.06.22

Откриване – 3 юли (петък), 18:00 часа
Съюз на българските художници
ет. 1 и ет. 2, ул. „Шипка“ № 6.
 
135 дипломирани бакалаври от всички специалности на НХА ще представят дипломни работи и проекти от 3 до 11 юли на първи и втори етаж, в галерията на СБХ. Изложбата, която се провежда ежегодно представя резултатите от обучението в Академията. 
Събитието се осъществява със съдействието на дългогодишния партньор на НХА Societe Generale Експресбанк и е част от партньорската програма между двете институции. За поредна година Societe Generale Експресбанк ще даде награди на петима студенти от Академията за най-добри дипломни творби. Наградите се определят от специализирана комисия на НХА и представители на банката. Те поощряват най-високите студентски постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника. Един от наградените дипломанти ще получи Голямата награда на Societe Generale Експресбанк, в полза на колекцията на банката. 
В изложбата на дипломираните бакалаври са представени специалностите: „Живопис“, „Стенопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Книга и печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил-изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Дизайн за детската среда“ и „Мода“.
 
Повече за партньорската програма на НХА и Societe Generale Експресбанк
Като партньор на НХА, Societe Generale Експресбанк играе значима роля в осъществяването на редица инициативи – стипендии за двумесечен престой на завършили магистри в Сите Дез’Ар - Париж, откупуване на произведения и парични награди за завършващи бакалаври, целогодишно излагане на произведения на завършили бакалаври и магистри в банката.
 
Тази година, освен осигуряването на стипендии за студенти, откупуването на 1-ва награда от завършващите бакалаври и подкрепата за творческия престой на студенти в Париж, банката подкрепя Лятната творческа академия в „Дом Витгенщайн“ – Виена, Международна лятна академия и скулптурен симпозиум в Творческата база на НХА в гр. Ахтопол, изложба на преподаватели и студенти от НХА в градовете Русе и Велико Търново, както и едно от най-емблематичните есенни събития на столицата – Международен фестивал за дигитални изкуства – DA Fest. Тази година (2015), организаторите на фестивала от Националната художествена академия (НХА), съвместно със Societe Generale Експресбанк, обявяват он-лайн конкурс за кратко видео. Всички студенти по изкуства от България и чужбина, както и всички творци по професия и призвание, ще имат възможност да представят своята кратка история по темата.
 

 

Сподели