IX Симпозиум „Скулптура в дърво“ – Пампорово, 2023

2023.08.04

От 21 юли до 1 август 2023 г., в к.к. Пампорово, се проведе Деветото издание на Симпозиум по резба „Скулптура в дърво“. В продължение на 12 дни преподаватели и студенти от специалност „Резба“ в НХА, заедно с техни колеги от Турция, Сърбия и Северна Македония, създадоха скулптурни произведения на територията на курортния комплекс.

Участници: проф. Петър Бонев - ръководител на Катедра „Резба“, проф. Валентин Лилов, ас. д-р Любомир Григоров, докторант Пламен Атанасов, Симеон Лазаров, Никола Миленов, Бойчо Владимиров, Деница Христова, Владимир Петков, Лора Данкова, Миглена Александрова, Петър Кирчев, както и гости от чужбина - доц. Ханифе Дениз, Турция, проф. Драган Райчич, Сърбия и проф. Слободан Милошевски, Северна Македония.

Симпозиум „Скулптура в дърво“ е съвместен проект на Катедра „Резба“ към НХА и Пампорово АД. Ръководител на проекта е проф. Петър Бонев. Началото на проекта се поставя през 2013 г., когато студенти и преподаватели биват поканени в Пампорово, за да създадат творби за скулптурен парк в курортния комплекс, по повод 80-годишнината от неговото създаване.

 

Галерия

Сподели