Изложба „Магия за любов“ на студенти от специалност „Мода“ бе открита в Чипровци, по време на Европейската нощ на музеите

2018.05.23

На 19.05.2018 г. като част от програмата на Европейската нощ на музеите студенти от специалност „Мода“ на НХА откриха изложбата „Магия за любов“ в Исторически музей – Чипровци. В изложбата са показани работи на бакалаври и магистри от специалността, както и произведения на Рафаела Рафаелова – докторант към катедра „Мода“.  Проектът е осъществен под ръководството на доц. Анна Аврамова – преподавател в Академията. 
 
Със съдействието на музея и безрезервната подкрепа на директора на ИМ - Чипровци, д-р Анита  Комитска, бе организирана и проведена учебна практика на студенти от II курс, бакалаври в образователният център на музея. Практическите занимания на студентите бяха насочени към проблемите за защитата на световното наследство и ръководени от експерти по изработката на Чипровския килим, съпроводена с лекции и демонстрации за придобиване на знания и умения за тяхното прилагане.
 
Студентите бяха запознати с автора на книгата – рецептурник  „ Багрила от природата“ 
- Никола Николов, който проведе лекция с  демонстрация по стари рецепти описани и 
съхранени в традицията за багрене на Чипровския килим, който с право е признат от 
ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство.  
 

Галерия

Сподели