Покана за участие в 28-ото Международно биенале на плаката - Варшава

2023.03.08

Академията за изящни изкуства във Варшава,  партньор на НХА, ви кани да участвате в два конкурса като част от 28-то Международно биенале на плаката.
 
В първия от тях, Основния конкурс, могат да участват плакати, създадени между 2021 и 2023 г. Този конкурс е отворен за графични дизайнери, художници и студенти, и разглежда културното многообразие и световните тенденции в развитието на човечеството.  Основният конкурс не е тематично профилиран. Това е своеобразен преглед на културното многообразие на света и новостите в много области на живота.
Крайният срок  е 15 март 2023 г.
Всички предложени работи ще бъдат оценени от международно жури, а избраните плакати ще бъдат включени в изложба в Академията за изящни изкуства във Варшава.
Вторият конкурс е по конкретна тема - Домът. Темата на тазгодишното издание е ДОМЪТ. Какво е домът в живота ни? Откъде идваме, каква е нашата традиция, нашата идентичност? Каква роля играе в живота ни? Нещо повече ли е от нашето родно място, нашето местожителство? И какво може да означава за някой да загуби това място?
 
Крайният срок е 15 април 2023 г. и е отворен за художници, дизайнери, студенти и други лица, интересуващи се от графичен дизайн.
Приканваме ви да се възползвате от възможността да се изявяте на международната сцена на плаката. 
 
Можете да изпратите своите работи на линка по-долу:
https://warsawposterbiennale.com/en/submit-your-work

Сподели