Предварителна информация за стипендии „Значими постижения“

2022.04.05

Кампания за държавни стипендии за значими постижения в областта на художественотворческата дейност
 
ВАЖНО!!!
Системата за подаване на документи НЕ е отворена!
Официалната обява включваща всички условия за кандидатстване (включително датите, в които трябва да подадете набавените от Вас документи) за стипендията за „Значими постижения“ ще бъде качена в най-кратък срок след публикуване на „Класацията за държавни стипендии за Летен семестър“.
 
Право да кандидатстват за стипендия за значими постижения имат студентите:
– удостоени с награди от международни, национални и други конкурси в периода от 01 ноември 2021 г. до 31 март 2022г. (включително).
– участвали в престижни художествени форуми (изложби, симпозиуми, конференции, уъркшоп и други) в периода от 01 ноември 2021 г. до 31 март 2021 г. (включително).
 
За да са изрядни всички файлове, които следва да бъдат разгледани от комисията за стипендии за „Значими постижения“, може да започнете да си набавяте необходимите документи доказващи вашите участия и награди:
 
– Студентите спечелили награди следва:
Да си набавят (сканирани) JPEG файлове на документи, удостоверяващи наградата (грамоти/сертификати), снимки на награденото произведение, снимки от награждаването, статии в медии (ако има такива).
– Студентите с участия в престижни художествени форуми с международно, национално и регионално значение (изложби, симпозиуми, конференции, уъркшоп и други) е необходимо:
Да си набавят (сканирани) JPEG файлове на сертификати/служебни бележки за участие, снимки на класираното произведение и/или снимки от даденото събитие, кратко текстово описание от сайта на организацията или статии в медии (ако има такива).
– Студентите участвали в теоретични форуми трябва: 
Да си набавят (сканирани) JPEG файлове на докладите и препоръка от ръководител катедра с подпис.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Препоръката от ръководител катедра се отнася само и единствено при участие в теоретични форуми или изложби организирани от НХА!
 
ВНИМАНИЕ!!!
– Проекти, участвали в предишната кампания за стипендии за значими постижения, нямат право да участват отново. (Същите студенти могат да участват за стипендия, но с други проекти в указания период)
– Заснетите с камера/телефон документи, не отговарят на условията, те трябва да бъдат СКАНИРАНИ в JPEG формат. При неспазване на изискването, кандидатурите не подлежат на разглеждане от комисията.
– Документи, които не отговарят на условията, няма да бъдат разглеждани.
– Комисията разглежда единствено и само файлове в JPEG формат! Изпратени линкове не отговарят на условията за кандидатстване.
 
КСБВУ към НХА 

Сподели