Студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА – София и Филиал Бургас създадоха проекти за лого по случай 155 години от създаването на Българската академия на науките

2024.03.08

По покана на Българската академия на науките студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия създадоха проекти – лого за 155-годишнината на БАН. След успешно проведен конкурс/задача сред студентите от IV курс на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА – София и Филиал Бургас беше избрано лого, което ще ознаменува 155-годишнината на Българската академия на науките. 
 
От създадените 23 учебни предложения под наставленията на проф. д-р Николай Младенов, проф. д-р Кристина Борисова, доц. д-р Ненко Атанасов, доц. д-р Георги Павлов и ас. Живка Райкова, ръководството на БАН излъчи следните лауреати:
I място и реализация – Мерелин Алексова, НХА – София (парична награда в размер на 500 лв.)
II място – Димитрина Паскова, НХА – Филиал Бургас (парична награда в размер на 300 лв.)
III място – две трети места: Теодора Божилова и Илияна Такашманова, НХА – София (парична награда в размер на 200 лв. на всяка от тях)
 
Новосъздаденият знак ще съпътства рекламните материали, публикациите и изданията на Българската академия на науките през 2024 година. 
Ползотворното сътрудничество между двете институции ще продължи и с откриването на изложба, представяща всички студентски проекти за лого на годишнината.
 

Галерия

Сподели