Лятна академия за деца и ученици

изложба – хепънинг
 
29–31 август
 
Откриване – 29 август (сряда), 18:00 часа
Галерия Академия
ул. Шипка 1

Деветото издание на Лятна академия за деца и ученици към НХА – август 2018 завършва с „ГОЛЯ-Я-Я-Я-МА ИЗЛОЖБА“  в галерия Академия и традиционния хепънинг, посветен на Световния ден на мира.

В изложбата са показани живописни творби в различни техники – акварел, темпера, пастели; графични рисунки и печатна графика – висок печат; скулптура – папие маше, икони, керамика, мозайка, витраж, батик, калиграфия и хералдика, кукли и сценография.

За един месец малчуганите усвоиха нови знания по История на изкуството. Научиха много за културното наследство на България и Европа. Срещнаха се и се запознаха с изкуството на Павел Койчев и Николай Панайотов. Посетиха Криптата, Националната галерия във всичките и филиали, Националния природонаучен музей, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методи“. Рисуваха забележителните сгради на стара София – в интериорите на СУ „Св. Климент Охридски“, в Палеонтологическия музей, в Университетската библиотека и Университетската ботаническа градина.

На финалния хепъниг децата ще получат своите дипломи на мини-академици, ще споделят своите послания за мир и ще си хапнат от голямата торта, с която се разделяме до следващото лято.

 

Галерия

Сподели