MOME Snapshot

Изложба на студенти от Университета по изкуства и дизайн „Мохоли-Над“ (МОМЕ) в Будапеща
 
7 – 21 март 2022, галерия „Академия“, НХА
Откриване – 7.03.2022, 18:00 часа
 
От 7 до 21 март 2022 в галерия „Академия“ ще бъде представена изложба на Университетът по изкуствата „Мохоли-Над“, Будапеща (MOME), която ще покаже нови работи на студенти от специалностите „Графика“, „Фотография“, „Индустриален и продуктов дизайн“, „Текстилен дизайн“, „Моден дизайн“ и „Керамика, метал, бижута“.
 
Изложбата се организира въз основа на друстранно сътрудничество между Националната художествена академия и Университетът по изкуствата „Мохоли-Над“, Будапеща (MOME) и със съдействието на Унгарски културен институт „Институт Лист“ в София и Посолството на Унгария в България. 
 
Университетът по изкуствата „Мохоли-Над“, Будапеща (MOME) е с над 140-годишна традиция, базирана на духовното наследство на Ласло Мохоли-Над. Новият кампус на МОМЕ - значим инвестиционен проект на Унгария в областта на индустрията - съчетава обучение, изследвания и иновации, дава възможност да заработи специална екосистема и осигурява достойно място за сътрудничество между науката и изкуството, както и за развитието на бъдещите творчески поколения. Във фокуса на мисията на университета са преподаването, изследването и развитието на високо равнище на изкуствата, дизайна и креативността. МОМЕ обучава целеустремени хора, способни в ХХI век да изпълняват ролята на обновители и модернизатори на различни житейски ситуации, обществени системи чрез разумното прилагане на стратегии на дизайна, технологията и модерното изкуство.

 

Сподели